U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

          Auto uitvoeren/exporteren
 

Als u als NL geregistreerde eigenaar/houder uw auto aan iemand buiten Nederland heeft verkocht, moet u de auto uitvoeren/exporteren.

U moet ervoor zorgen dat de registratie in Nederland wordt beëindigd. 
Dit kunt u doen door uw auto bij Auto-Export-Service aan te melden voor uitvoer.

Voor het aanmelden van de uitvoer heeft u nodig:                                         
• Uw volledige meest recente kentekenbewijs. 
   (Vanaf 1 januari 2014 wordt bij elke eigenaarswissel het papieren kentekenbewijs vervangen door een kentekencard.

 

Daarom bestaat het volgende onderscheid:
• Indien er niet eerder een kentekencard is aangevraagd voor uw voertuig, dient u de          volgende papieren kentekendelen mee te nemen: Deel II (IB) en Kopie Deel III                 (Overschrijvingsbewijs, deel II).
• Indien er wel een kentekencard is aangevraagd dient u deze kentekenkaart samen met    de bijbehorende tenaamstellingscode mee te nemen.
• De bijbehorende kentekenplaat/-platen

• Legitimatiebewijs (origineel en geldig): rijbewijs, identiteitskaart of paspoortU ontvangt van onze medewerker een deel 2 ,deze is nodig voor het aanmelden in het land van bestemming.
Tevens ontvangt u een Rdw-vrijwaring waarmee
u direct gevrijwaard bent en niet meer verantwoordelijk voor het voertuig.


Op het moment dat de Auto-Export-Service de uitvoer accepteert, vervalt de geldigheid van het kentekenbewijs. U mag dan met uw auto geen gebruik meer maken van de openbare weg, tenzij u ook een uitvoerkenteken met een verzekering bij ons afneemt.